Ting skjer raskt…

Ja, jeg begynner å lure litt selv. Ikke helt med i svingene når alt skjer kanskje? … :-S

Mange kan vel tenke at jeg ikke helt klok med å gå ut med historien min slik jeg har gjort. Det skjedde litt raskt, og media hengte seg på etter at jeg skrev til partiene på stortinget. Heldigvis har TV kanalene holdt seg unna. Riks dekkende aviser og radio holder massevis, litt for mye. Jeg ville jo bare endelig bli kvitt overgriperen min.. Men han fikk jo bare lusne 2 år uansett :-O …

… Jeg må allerede nå innrømme at jeg gruer meg til dagen han slipper ut igjen. Kreftene i meg har lyst å gjøre alt de kan og vil for å unngå at han slipper ut igjen. Eller tankene surrer gjerne om enten å denge han flat selv, (med innburing selv og lenger straff enn hva han fikk..), men hallo hva skal jeg gjøre DA! Han torturerte meg å fikk bare to år for det! … De andre tankene surrer om å søke asyl i et land som forbyr straffedømte innreise.. Heeh, ja men jeg må da selv få opphold og med PTSD og MS i bagasjen kan jeg vel se laaangt etter det også.. Jeg tviler på at brev og besøksforbud hjelper lite mot denne desperate mannen. Han sluttet jo ikke enda jeg ble voksen! … Jeg er sliten og lei hele dritten! Det er ikke bare å legge dette bak seg… Jeg må leve med det 24/7. Og NEI jeg vil ikke gifte meg for å få trygghet bak en mann, det har jeg gjort en gang for mye allerede.

Alle årene har jeg jobbet hardt for å holde alt på avstand, men det er en grense for alt man kan holde på avstand, eller «tro» oppe i hodet sitt at man kan holde borte fra seg selv :-S Men på avstand ser jeg, at det har vært med å hjernevaske meg fra å se virkeligheten av hva han holdt på med.. Men alle de jeg prøvde å si det til og uten å tro på meg har vært med på den hjernevaskingen… De var med å opprettholdt det han holdt på med som normalt for meg..

Mine med utsatte og mange på Nordmøre har funnet masse hjelp i at jeg gikk ut med historien min.. Det har kostet meg masse krefter. Jeg håper at de har fått det bedre i det minste, og ikke verre ❤ Overgrep er ikke enkelt å skulle forholde seg til for noen.

Jeg synes mange flere kunne vært mer forståelsesfull, men det er vanskelig når de ikke har opplevd noe lignende selv, det forstår jeg… Tomheten som etterlates er voldsom, ikke bare energitømmende, men også vondt. Ikke stempel meg som ødelagt, og ikke forvent at det jeg strever med skal vises utenpå, for det gjør det ikke.. men jeg er et skadet menneske på grunn av at andre har gjort meg galt.

Jeg har det 10 ganger bedre uten familien. Uten å måtte late som at alt er greit hver dag, uten å måtte skjule noe eller måtte godta det de gjorde. Gård og grunn er mer verdt en et menneskeliv i deres øyne.. Så vidt jeg vet bor de der enda… De mistet den ikke, men de har mistet meg. Og jeg har mistet alt hva som var av barndom, og voksenliv helt opp til 32 års alder.. For det er først nå jeg begynner å kjenne på livet å skulle virkelig leve det. Jeg får være glad for at jeg har overlevd og faktisk får oppleve det.. Det finnes så mange, alt for mange der ute som aldri får det ❤

Ikke prøv å fikse meg, la meg heles med tiden la meg få lov å være meg slik jeg er på grunn av alt ❤

About Jane Helen

40 year old and single. Have a 15 yr old son that live in England with his father and family there. Got MS and PTSD.
This entry was posted in Alle siste innlegg på Norsk, Janne Helen's liv. Bookmark the permalink.

7 Responses to Ting skjer raskt…

 1. LilleRedd says:

  Folk reagerer så rart på ting. Men det er nok ikke så lett for andre å forstå eller sette seg inn i.

  Men du er så modig! Å stå fram, og være ærlig om historien din. Å virkelig vise hvem du er og hva du har vært igjennom. Jeg gjemmer meg fremdeles bak anonymiteten min. Du er virkelig tøff, og jeg tror… nei jeg VET at du har gjort en forskjell ❤ At du har hjulpet noen.

  • Janne Helen says:

   … Sannheten setter deg fri ❤ Det er vel der jeg lever, men ganske så alene også. For det var bare meg og overgriperen tilstede..

   Jeg bestemte meg for at eneste veien til frihet er gjennom sannheten også håper jeg at du også finner den en dag ❤ Ikke nødvendigvis i det offentlige rommet, men blandt dine nærmeste venner også. For å snakke sant blandt dem også er viktig å bygge et frihetsrom i livet og hverdagen.. Men jeg møter enda motstand, så det er ikke bare enkelt å ha stått frem..

   Tøff å tøff.. Våggal kaller jeg heller at det var.. Ikke gjennomtenkt, men jeg prøvde og han fikk 6 mnd ekstra bak murene.. Men i realiteten slipper han vel ut før? … Ingenting er rettferdig i livet.

   Jeg er glad for å være til hjelp, men bekymret for de som har det verre ❤

 2. Therese says:

  Er så enig med LilleRedd. Jeg skulle ønske jeg kunne tørre å stå fram, men jeg tørr ikke. Jeg er glad det finnes noen som tørr å tale slik som du gjør Janne Helen.

  Mange klemmer fra meg

  • Janne Helen says:

   Klemmer tilbake Therese ❤

   Kanskje en dag gjør du også det.. Om ikke annet i omkretsen din slik at du får det bedre i hverdagen din ❤ For da kommer det frem som er dine virkelige venner også ❤ .. Det er jo synd man mister noen på veien, men det er ikke til å unngå..

 3. maren k o says:

  Dette var skikkelig sterkt..
  Du er kjempe flink, er utrolig stolt av deg som klarer å være så ærlig med omverden.
  Du er utrolig sterk som tørr å stå fram og jeg skulle også ønske jeg hadde den styrken som du har.

  stå på og du vet du alltid kan prate med meg, god klem

  • Janne Helen says:

   .. Jeg har lagt dette grunnlaget med den MSN gruppen jeg hadde noen år tilbake. Det ville ha blitt helt feil å skulle holde tilbake åpenheten min rundt dette også. Men så klart at media plukket det opp har jo ført til at det ble mer lettere å snakke så åpnet også.

   Jeg må nok også dessverre ha en liten stopp i å dele overgrep historien min fremover..

   Takk for det Maren, vi snakkes ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s