Første uka med kondisjonstrening…

Etter å ha vært på ung samling for oss med MS tok jeg med meg ordet motivasjon hjem igjen 😀  Og har begynt strekke meg mot ett mål om å få bedre kondisjon, kanskje da hverdagen blir noe bedre? Forhåpentligvis… Baken kjennes noe tung enda 😛 …

Mitt store mål er faktisk klare å ENDELIG nå opp på Galdhøpiggen. Ifjor ble jo den planen sabotert av sykdom… Ja denne MSen er en skummel snik, den tok stemmen og all energi jeg hadde! Den kan fort komme tilbake, men det har jeg ingen kontroll over…

For tiden fungerer Tysabri godt igjen og fatiguen som jeg sliter mest med er noe mer redusert med det innabords. Siste uken før påfyll er jeg helt kaputters, “fyllesjuk”, men det er uten en dråpe alkohol innabords, bare føles slik ut…

Tilbake til første uka med kondisjonstrening 🙂 Jeg begynte med å sitte på romaskina ca 15 min roing og 15 min sykling. Samtidig hørte jeg på countrymsuikk såklart 😉 Deretter situps (25), pushups (10), og uttøying. I tillegg har jeg gått noen turer med etterfølging av situps, pushups og uttøying. Det har ført til at jeg klarte faktisk å øke på litt tempo å virkelig kjenne jeg var svett og sliten etterpå 🙂 Og det beste jeg endte opp med å øke Situpsene (30, 35,40) og pushupsene 12, 13) gradvis 😀

Fatiguen er mitt største mareritt… Jeg er så å si møkk lei av å være trøøtt hele tida uten å ha gjort noe for å bli det… Blæ 😛 Så jeg har lest meg opp på Fatigue. Hva kan jeg gjøre for å redusere dens eksistens. Det finnes piller for det meste, men så er det slik at det er ikke særlig naturlig ei heller bra for kroppen. Det er nok med Tysabri for å bremse MSen sin aggressive utvikling. Skrekken for rullestol er stor :-O Trening skal være en bra ting imot Fatigue monsteret som er største årsaken til min uførhet. Derfor gjør jeg ett verdig forsøk å trene mer for å få bedre kondisjon og nå ett livsmål. Kanskje oppnår jeg bonus at Fatiguen gradvis reduseres og jeg klarer fungere i en hverdag? 🙂 ❤

About Jane Helen

40 year old and single. Have a 15 yr old son that live in England with his father and family there. Got MS and PTSD.
This entry was posted in Janne Helen's liv and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s