Dager jeg kunne helst ønsket at hånden var borte..

Jeg har noen slike dager der venstre hånden min helst burde ha vært borte, amputert eller helt avskåret fra å eksistere for smertene er uutholdelig, men .. slike uutholdelige smerter har jeg kjent på før og overlevd 😛 Så jeg holder ut enda litt til.. Kan man dø av smerter mon tro? Altså bare kjenne noe? Jeg burde ha vært død en del ganger da..

Måter jeg overlevde på, funnet noe å numme bort smertene på, som å bade i iskaldt vann. Og denge hodet hardt mot veggene i badekaret, for det var så innmari vondt inni hodet, de uutholdelige smertene fra å bære alt han gjorde mot meg og ingen å snakke om det til. Ut i lufta som tok det ingensteds… Ingen hørte det jeg snakket om, i så fall får jeg tak i den eller de og som gjorde ingenting for å stoppe idioten som forårsaket disse smertene ja pass deg!!! GRRRR!!! Politiet har sagt det er greit jeg har kjevle å forsvare meg med, slik det skal være det.. haha så lenge jeg ikke bruker den ja..

Tilbake til hånden min, den verker ulikt fra dag til dag, noen dager så er den som en slegge. Tung og bare i veien og gjør rett og slett vondt. Slik er det å ha MS. Ihvertfall for meg, også trøtt og sliten i hodet av fatigue. Men den tar meg mest mentalt og ikke fysisk fatigue.

Bare jeg kunne funnet noe å numme bort hånden på, har ikke noe badekar å stikke den oppi.. Å stå i dusjen er å kaste bort unødig med vann så det gjør jeg ikke. Kanskje dra ned til sjøen å stikke hånden uti, haha glimrende ide, skal prøve neste gang den verker slik. Får ta på flytevest i tilfelle en plumper uti, det kan jo bli risky.. Ikke sikkert det funker lenger å numme bort smerter slik, det er jo en del år siden badekaret, sikkert minst 15 år siden sist.

Har ikke lyst å bli avhengig av medisiner mer enn nødvendig, det holder med ett stikk i armen pr måned altså. Det gjør vondt som fy å få den nåla, så vær du glad du slipper slikt i livet ditt. Unner ingen sykdom og smerter. Ei heller overgrep. Og overgripere og slike som han som sitter i retten for tiden burde ha blitt plassert på øde øy, i gapestokk eller gapebur så folk kan få sagt sine sannhetens ord i ørene hans og teipet munnen hans så han ikke får sagt noe som helst, men bare hørt på slik som vi må nå..

Hva er galt med gapestokk? Hvorfor ikke gjeninnføre den? Umenneskelig? Hva med gapebur da? Så han/hun får “sitte” i det minste. Jeg skulle så gjerne ha ønsket at jeg fikk skrike å skråle så overgriperen min fikk høre hva jeg egentlig mener om han, med samfunnet i ryggen som sier og ser at det han gjorde var umenneskelig gjort av han. Samfunnet sier at han fortjente bare 2 år for all den uretten han gjorde mot meg.. Norges lover er som ville vesten som jeg skrev i ett dikt/ sang til Justisministeren. (Poster senere)..

Om jeg ønsket at hånden var borte så måtte også hele kroppen ha vært det, siden overgrepene gikk utover alt fra topp til tå :-S … Så jeg får vel bare leve med det til jeg blir gammel å grå.

Jeg forstår så innmari godt de som velger annerledes på alle områder om det er rus, selvmord eller bare bite alt i seg, eller også de som klarer overkomme det… På ett eller annet tidspunkt brister det slik som det har gjort for meg, og jeg strever med å samle meg igjen, kaoset og minnene som jeg helst skulle ha sluppet å få har kommet i overflod og jeg trodde alt var over da rettsaken var ferdig, men nei..

About Jane Helen

40 year old and single. Have a 15 yr old son that live in England with his father and family there. Got MS and PTSD.
This entry was posted in Alle siste innlegg på Norsk, Janne Helen's liv. Bookmark the permalink.

11 Responses to Dager jeg kunne helst ønsket at hånden var borte..

 1. marieleeweb says:

  Uff, det er så vanvittig vondt og vanskelig når begeret til slutt renner over, når kaoset blir reelt og traumene blir så komplekse.
  En rettsak kan nok ikke gjøre så de smertene forsvinner nei..

  Hvordan smerte er det du har i hånden vennen? Verkende? Sviende? Etc

  Håer i alle fall at den slutter å være så “kranglete” med deg, og håper du får det bedre snart. ❤

  Store klemmer. ❤

  • Janne Helen says:

   Det var ikke snakk om smertene etter rettsaken, men traumene og minnene skulle ta slutt..

   Det er verkende, stikkende og klemmende smerter, slik at en nesten blir kvalm av de i armen. Og tror nok ikke de kommer til å gå over, jeg har snakket med andre med MS som også har slike smerter. Må leve med de.. De vil bare komme og gå i styrke dag fra dag.

   Klem tilbake ❤

 2. marieleeweb says:

  Nei, desverre skjønner de ikke konsekvensene av overgrep. Uansett om man får overgriperen sin bak løs og slå eller ikke så forsvinner jo ikke helseproblemene over natten.

  Awe. ❤ Har noe lignende selv, bare at mine smerter bl.a. i armen varierer mellom verkende, sviende og brennende.
  Godt er det i alle fall ikke.

  Klemmer. ❤

  • Janne Helen says:

   Bortsperret? .. 2 år er ingenting. Domstolene og lovboken ??? Henger ikke sammen med hva de gjør. Uforståelig at mennesket kan være så grusom ignorant ovenfor hva disse overgriperene gjør :-O Føler jeg lever tilbake i steinalderen.. Ikke 2012…

   Jeg har ikke traume smerter i armen, dette er sykdomssmerter fra MSen jeg også lider av. Ettersom du beskriver det kan det sikkert være noen nervebaner som er avrevet/ i klem. Kanksje lurt å spørrre legen din for en nevrologisk sjekk. Håper at dine smerter forsvinner ihvertfall, mine er nok permanent pga. sykdommen. Nei det er ikke noe godt med smerter, men ihvertfall får man kjent at man er levende når man har de.

   Klem tilbake ❤

 3. marieleeweb says:

  Bortsperret kan man absolutt ikke kalle det, heller en snarvisitt. I alle fall med tanke på alvorlighetsgraden over den kriminelle handlingen som har blitt gjort.
  Burde vært minst 15-20 år, om ikke opptil livstid for hva han gjorde mot deg. Men minst 15 år på gjentatte overgrep mot barn, som absolutt laveste dom man kan få.

  Jaa, det er steinalder-dommer så det holder. Det norske rettssystemet er skakkjørt.

  Hørt om Oliver Shanti forresten? Han seksuelt misbrukte 314 barn, og fikk 6 år og 10 måneder for det.
  Hvor er logikken og rettferdigheten, spør jeg bare..

  Ja, vet. (:
  Tja, mine vet jeg er direkte komblet til traumene, for de kom da jeg ble retraumatisert, og har begynt på utredning nå for en mulig ME eller fibromyalgi hos legen.
  Og de sykdommene kan man jo få som følge av overgrep.

  Nei, det er ikke det. På en måte, men samtidig hos ikke. Følte jeg kjente på det da jeg selvskadet meg som barn, men disse smertene jeg har nå føler jeg ikke at jeg lever mye av desverre.
  Føler neg mer “levende død” igrunn, både psykisk og fysisk. Men men, blir nok bedre med tiden. (:

  Klem. ❤

  • Janne Helen says:

   6 år og 10 mnd for å ødelegge over 300 liv? Har de register for slike i Tyskland slik at de kan beskytte barna fra han? Verdighet som Knut Storberget snakket om.. De har jo skjerpet straffene for de som begår slike lovbrudd etter 2011 i Norge, men det er ren idioti at de som gjorde det før liksom skal slippe unna med det. Menneskets forstand har ikke reist seg siden steinalderen..

   Flytter de til utlandet forsvinner dette da fra CVen? Om så om han reiser ut kan de nekte han innreise igjen. Uansett så skulle slike fått inndratt passet sitt. Ingen land ønsker slike i landet sitt så hvorfor skal de få lov til å reise da? De burde vite bedre og ikke gjøre slikt mot barn, full stopp!

   Levende død tilstanden har jeg begynt å komme ut av, men det tar tid. Terapien har hjulpet meg masse på vei bort fra det så da er det mulig. Masse handler om å finne ut av hva har hendt og snakke og sette ord på det for så skape aksept å forståelse. For det har skjedd og det blir ikke ugjort. Samtidig bli mer her og nå tilstede og ikke zombie tilstand. Håper du får lov å snakke hos terapauten og sette ordene på det som hendte også finne frem følelsene du hadde. Det er tøft, men må til skal man bli hel igjen ❤

   Masse lykke til også håper jeg du finner ut av hva som forårsaker smertene dine ❤
   Klem ❤

 4. marieleeweb says:

  Ja, jeg vet, sjokkerende dom, ikke sant? Aner ikke.. Nei, vi er på mange området fortsatt på steinalder-nivå..

  Jaa, helt enig.

  Jaa, har som mål å få et godt og lykkelig liv på sikt, bare ser at det kan ta tid. Lang tid..
  Har jo en god psykolog nå, så håper det går rette veien. (:

  Takk. ❤ Masse lykke til til deg og vennen. ❤ Vi skal nok klare å reise oss helt opp igjen. (:

  • Janne Helen says:

   .. Det er så alt for mange dommer som ikke gir mening. Lurer på om mennesket har mistet forstanden på veien… Styrt av lover og regler og ikke mennesket? Når man har strengeste straff som 15 år for et lovbrudd så må visse kriterier innen hver lov faktisk tilsi den straffen uten bortforklaringer og strafferabatter. De må slutte tulle slik de gjør idag i domstolene.

   Jeg burde ha vært innlåst på institusjon og helt koko med tanke på det han har gjort. .. Redd jeg snart blir det.. Det spørs hva som skjer fremover..

   Jeg skal ikke gråte jeg skal ikke være sint, hva pokker, er jeg umenneskelig da om jeg er det? På gode traumeenheten fikk jeg lov til å være meg, men utenfor, … Går på vegger av taushet, folk vil ikke vite..

   Det er bra du har en god psykolog, husk at du er den som må gjøre jobben uansett, det er ikke psykologen som jobber, men du ❤ Takker, terapien vil ta tid…

 5. marieleeweb says:

  Ja, helt enig. Det er en skam å se hvordan de holder på.

  Uff, been there, done that, håper du slipper det samme. Men jeg er her om du trenger meg i alle fall. ❤

  Ja, det er desverre sånn. Vi skal tydeligvis ikke få lov til å reagere vi.

  Jaa. ❤ Det er det så absolutt. Og jeg er takknemlig for at jeg har ham. Støtte er viktig, selv om jeg gjør jobben selv.

  • Janne Helen says:

   Jeg forstår ikke hvorfor, hodet mitt spør etter det hele tiden og får ikke svar.. Hvis de er enig at straffen er for lav, hvorfor kan de ikke gjøre noe med det? Det er urettferdig at en person skal lettere få opphold i landet enn i fengsel. De gjorde jo om på loven slik at hun Maria Amelie skulle få komme tilbake til landet. Hva med alle oss som har blitt torturert og er Norske statsborgere, hva med våres rettigheter? … Forskjellsbehandling og alle ser det, ingen gjør noe.. Urettferdig!

   Skal unngå det så lenge jeg kan. Altså jeg er søkt til Modum for traume behandling, men kan jo hende det blir akutt snart om ikke noe endrer seg..

   Det er bra, jeg mister snart min igjen.. Skifte av psykologer er ikke noe gøy.. Men må bare fortsette der jeg er med terapien, jeg begynner ikke på nytt igjen, får være grenser! Jeg vil ha ett normalt liv, så la meg få oftere timer å noen å snakke med.

 6. marieleeweb says:

  Ja, du sier noe der.

  Uff, får håpe det ikke blir så akutt. Men skulle du bli det så må du jo bare ta hensyn til helsa og gjøre det som må til for å komme over den største kneika.
  Håper uansett at det ikke går så langt. ❤

  Jaa, psykologskifte er ikke noe moro. Jaa, fortsett der du er du. ❤ Ja, det fortjener du. ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s