Hvorfor er vi her?

Ja mon tro hvorfor lever mennesket og hvorfor er verden slik den er?

Menneskets utvikling, demokratiet, religioner, kultur og livsstiler. Alt påvirker oss på godt og vondt. Ting skjer og verden blir forandret. I store sammenhenger eller små, alt ettersom hva som skjer. Terror, krig, natur katastrofer og økonomiers sammenheng påvirker hele kloden vi deler sammen, uansett hvor vi er.

Jeg vil trekke ut religion som en egen sak og si mine tanker rundt dette. Ikke noe ønske om å tråkke noe på tærne, men ytre min mening på temaet. Jeg kjenner mange med forskjellige livstroer. Det hjelper dem å leve i hverdagen også til å være gode mennesker, men alle gjør vi feil igjennom livet, derfor skal en ikke gjemme seg bak en religion for å frigjøre seg selv. Heller ikke søke beskyttelse for å tro at en er bedre menneske, galt er galt uansett. Verste man kan gjøre er jo å drepe et annet menneske eller forvolde skade på et annet menneske…

Jeg tror heller mer på at personen som gikk på jorden for 2000 år siden levde for godhetens skyld, kanskje mest for å få mennesket til å lære om livets gode sider og medmenneskelighet, i hvert fall mitt inntrykk, og det er vondt å se i dag hvordan verden har utviklet seg.. En skulle tro en hadde lært mer enn det vi har til nå…

Alle religioner tar jo opp temaet godhet og nestekjærlighet, men noen har begrensninger som tilsier at det mannlige kjønnet har mer rett på livet enn en kvinne, der trår mennesket feil. Alle er vi like og alle har vi rett på frihet og rett på respekt.

Vi glemmer kanskje alt for lett hvor mange mennesker som deler den samme luften? Mer enn 6 milliarder,altså 6.800.000.000 enkelt mennesker som alle deler på å skulle puste sammen, (Kilde amazinghope.net). Tenk om man lærte å kjenne alle sammen? :-O I større land vil gjerne flere hete det samme og kanskje til og med ligne på hverandre. Altså en umulig oppgave. Men at enkelte personer blir mer kjent for allmenheten gjennom utdanning, arbeidssammenhenger, media og andre veier er jo verdenskjent. På internettet er vi jo alle teknisk knyttet sammen for oss som bruker internett, men den er den største portalen for mennesker å bli kjent med hverandre, men kan aldri erstatte eller bli som det virkelige møte med mennesker. På nettet bruker man ord og uttrykk som ikke kommer frem i virkeligheten når man treffes. (Snakker av laaang erfaring på godt og vondt).. Man kan få inntrykk av personer som ikke stemmer overens med virkeligheten. Også kan man få inntrykk av at ting er annerledes i virkeligheten enn på TV også. .. Men menneskets påvirknings evne er stor til at man tror eller tenker at livet faktisk er slik eller skal være slik. Bare se rundt dere… Ikke alt er sunt, og vi mister virkelighetsforståelse. Jeg må ærlig innrømme at jeg har vært påvirket, men har blitt mer bevisst hva som skjer. Bryte seg fri fra det er enklere sagt enn gjort.. Som traumene har de gått seg inn i tunge gir å komme seg ut av :-S Mitt råd er å bli mer bevisst og ta vare på deg selv ❤

Kampen for tilværelsen for alt levende på godt og vondt ❤
På Norsk har vi en fin sang som Wenche Myhre synger:
Vi Lever ❤

Jeg vil også gjerne dele en link til en artikkel som stod i Aftenposten her sist uke som oppsummere masse godt som er sagt over her.
Også det? I verdens rikeste land!

Jeg støtter den nasjonale Ruskedugnaden 110 % 😀 Kom igjen Norge, vi gikk i rosetog, la oss gjøre noe konstruktivt sammen også for miljøet og landet vårt ❤ Slik bor vi alle bedre sammen ❤

Lev livet og nyyyt det ❤
Kjemp for DIN egen rettferdighet! … Men trå varsomt på din vei, ikke ta med uskyldige på veien..
Vær ydmyk og spør om hjelp når det trengs ❤
Også legger jeg til setningen som stod på russekortet mitt fra 2000:
«Lev i dag, lær fra gårsdagen og la morgendagen bli en god dag».

About Jane Helen

40 year old and single. Have a 15 yr old son that live in England with his father and family there. Got MS and PTSD.
This entry was posted in Alle siste innlegg på Norsk, I media, Musikk. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s