Skremmende oppdragelse

De flesete av oss har vel fått med seg historien om faren in USA som skjøt PCen til datteren, etter å ha tatt henne i å ha skrevet om ham på en baktalende måte på FB veggen sin, (jeg vet ikke hva hun har skrevet, det har media heldigvis ikke videreformidlet, og takk for det).

Jeg synes dette dette er dårlig oppførsel av en forelder i å lære barna å oppføre seg på en god måte. Hun må være vettskremt på måten han reagerte på. Jeg er redd for hvordan dette vil forfølge henne senere etter dette, også hvordan andre foreldre synes om at det er greit å være SÅ løsslippen med å sette grenser som foreldre. Forstår godt at faren ble sint og følte seg tråkket på at hun skrev slik om ham bak ryggen hans. Men kanskje burde foreldrene klandre seg selv for å ikke ha lært datteren sin om hvordan kommunisere, om ærlighet og respekt. Hun hadde retten til ytringsfrihet, men foreldre og skole trenger kanskje må bli mer bevisst i måten de lærer barna om ytringsfriheten og hvordan det påvirker mennesker.

INGEN kan skyte seg selv til rettferdighet, frihet eller ut av et problem. … For da har jeg et spørsmål, ville det ha vært ok for meg å skyte penisen av overgriperen min også? …

About Jane Helen

40 year old and single. Have a 15 yr old son that live in England with his father and family there. Got MS and PTSD.
This entry was posted in Alle siste innlegg på Norsk, I media and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Skremmende oppdragelse

 1. LilleRedd says:

  Noen ville nok svart ja på det siste spørsmålet ditt 😛 Er mange som ville sagt ja, og allerede har sagt ja når jeg har spurt de om lignende ting. Men jeg er ikke enig. Det som overrasker meg er at folk rundt meg reagerer sterkere på det jeg har opplevd enn det jeg selv gjør innimellom. Altså, de blir så sinte og ramser opp en haug med torturmetoder som ville vært passende. Slike tanker har jeg aldri selv O_o

  Men tilbake til poenget: Et skytevåpen løser ingenting, det skaper et nytt problem. Det gjorde faren til et dårlig forbilde, og enten kommer jenta til å løse ting senere med vold, eller så kommer hun til å bli traumatisert. Hva skjedde med ord og husarrest liksom? Er det for gammeldags kanskje… Håper ikke skytevåpenmetoden er den nye trenden.

  • Janne Helen says:

   Det er ikke ok, og har aldri vært ett spørsmål heller. Jeg kunne gjerne ha satt han på en øde holme og reist min vei i stedet. Han lærte jo ingenting av at jeg satte blyantspissen i baken hans.. Ja flere har kommet med sinnssyke ideer, men jeg holder meg på god avstand fra dem :-O … Det eneste jeg har sett for meg er å ha kvalt eksen min rett før vi ble separert. Men det har jo ikke løst problemet uansett, for skaden var jo allerede skjedd og vi ble heldigvis skilt. Men følelsen av innestengthet er der enda, pga det han gjorde..

   Hun har jo fått husarrest i tillegg til å være uten PC og internett. … Hva har forelderen tenkt å gjøre med leksene hennes? Hva om skolen har undervisning som krever bruk av PC eller internett? … Korttenkt oppdragelse med andre ord..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s