Spørsmål Oktober 2011

Jeg vil åpne en tråd hver måned så dere alle kan spørre hva dere enn lurer på.

Hvis du ikke spørr det riktige spørsmålet får du ikke det riktige svaret…???

About Jane Helen

40 year old and single. Have a 15 yr old son that live in England with his father and family there. Got MS and PTSD.
This entry was posted in Alle siste innlegg på Norsk, Hvordan har DU det - Spørsmål and tagged . Bookmark the permalink.

6 Responses to Spørsmål Oktober 2011

 1. Anonym says:

  Spørsmål?Hvem er du,dvs hvem er jeg,hva er jeg?(spør deg om det)
  Det er ikke ett spørsmål,det er mange.Om det er ett spørsmål du vil ha svar på for deg,så er det umulig å finne det eksakt spørsmålet for deg,skjønner?Spørsmål er jo kun en gjetning,en famling mot en annens sinn.Om du søker ETT spørsmål av oss utenforstående sier jeg:Janne Helene,det er umulig!Selv om også jeg er en survivor så vet jeg ikke,kan ikke “lese” deg.
  Men klem kan du få!

  • Janne Helen says:

   Hmm.. godt spøsrmål du. Hvem jeg er, jeg vet hva jeg liker, og ikke. Jeg vet hva jeg har vært igjennom og overlevd. Hvem… en dame på 31 år som har overlevd, kjempet og vunnet og tapt litt. Jeg er en mor til ett barn som ikke bor hos meg. Det hvemet kan legges mye til..

   ETT spørsmål er ikke umulig, det ligger der, men det spørres ikke.. Og ingen annen en den du spørr vet svaret på det.. Du kan ikke vite svaret på ett spørsmål som du vet svaret på da er det ikke ett spørsmål, da er det en etterspørsel, eller rettere sagt en afirmasjon på noe du vet før du spørr.

   Takk for at du har stilt spørsmål ❤ Og klemmen 🙂 Klemmer tilbake ❤

 2. anonym says:

  Hm..vanskelig som anonym lengre opp sier. Har et spm til deg som jeg selv blir helt blank på. Hva forventer du av andre?

 3. Anonym says:

  Jeg er like confused.Er det et spørsmål om hvordan kunne leve et godt liv med overgrepsbakgrunn?Altså et spørsmål innenfra seg selv,det man spør seg selv:om hvordan bli et akseptert individ,et respektert og likeverdig menneske som har rett til å være til,rett til å leve,rett til å være den man er,rett til å bli elsket.En naturlig og god tilnærming liksom?
  (Hehe…jeg så jeg skrev navnet ditt galt over her:mente Janne Helen.(Har en venninne som heter Helene…lett for meg å tenke Helene…håper du bar over med meg jente!)
  Spørsmålet er hva er det spørsmål om?Lurer sjæl jeg…
  Veslejente dette her da.<3 og :-p

  • Janne Helen says:

   Hmm… nei ikke helt det heller du..

   Men jeg kan svare deg, hvordan leve ett godt liv med overgrepsbakgrunn, det må være opp til en enkelt å finne ut av synes jeg. Overkomme egne grenser og bli var andres grenser. Finne balansen i livet. Gi seg selv muligheten til å leve og kjenne på livet. Først å fremst konfrontere overgrepsbakgrunnen og ikke flykte fra den, face den.. Men så har jeg levd i en annen boble, for jeg facet den, men ble satt over i en “vente modus” fordi nye overgrep skjedde også i voksen alder.. Det tok liksom aldri slutt.. Men nå er den over og den grundige bearbeidelse prosessen har begynt.. Rettssak og traume behandling. Fortsettelsen av psykolog timer vil nok ta noen er, det er snakk om mange overgrep og mange detaljer som må komme frem..

   – Hvordan bli ett akseptert menneske.. Er ikke det noe man er ved å være til? Eller skal det være en livskamp?
   – Elsket.. Hmm… dypt spørsmål, hva vil det si å elske da? .. Ordet har blitt misbrukt alt for mye, ved at en mor som ene øyeblikket sier “jeg er glad i deg” neste sekund slår deg.. elle en mann som sier han elsker deg og neste øyeblikk later som han er død? Eller en som tar seg til rette og voldtar deg og sier at han elsker deg? Hvordan skal jeg åpne opp for det å elske.. Det strever jeg med..Har aldri fått fred nok til å finne ut av ordet, finne ut av hva kjærlighet egentlig er for noe.. Bare ett ord? Uten betydning av handling? Jeg tror nok at mennesker jeg har møtt på min vei har misbrukt det og også ført til at jeg har lært å misbruke det, men det er jeg på vei til å avlære meg. For når mennesker jeg ikke har truffet bruker ordet, da klarer jeg ikke ta det som om det menes, for å elske en må man ha vært sammen en stund og virkelig kjenne personen også i det virkelige livet og ikke bak en pc skjerm..
   – Det må være en menneske rett å være den man er, ikke noe leketøy for andre eller en robot som andre skal diktere å styre.

   La meg si det slik, om du spør en ett spørsmål som, “Hvordan har du det?” eller sagt på en annen måte “Hvordan har du det egentlig?” Da kan man få to forskjellige svar, det er den sammenhengen jeg var ute etter med spørsmålstillingen over, “Spør du ikke det riktige spørsmålet får du ikke det riktige svaret”.

   … Dette ble langt, lengre enn de fleste blogg innleggene mine, men takk for at du stiller spørsmål ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s