Voldtekten… og aborten

Natten til 6 Oktober 2001…

Først vil jeg fortelle litt om historien til dette. Jeg begynte å chatte med ham gjennom en MSN gruppe om våren det året. (Kanskje chattet på ICQ før den tid, men jeg mistet oversikten på hvor mange jeg chattet med på den tiden hadde alle ett kallenavn). 9/11 skjedde jo dette året, og overgriperen min fra barndommen hadde vært der borte da det skjedde.. Han kom tilbake til Norge og misbrukte meg ett par ganger og en av gangene så sprakk kondomet..

Etter angrepene begynte folk å sende roser til hverandre på mobilen og en kom overaskende fra England, min første tanke var at det var min forlovede fra 1999 som hadde tenkt på meg.. men nei der tok jeg feil. Kort etter tok en av mine venner kontakt (på den tiden var vi det – mistet kontakten idag). hun og noen venner ville dra til London og ville ha meg med også. Så jeg bestemte meg for å bli med også treffe han på ett overnattingsbesøk som en venn.

… Lite skulle jeg vite hva han ville gjøre mot meg den natten.. Han fikk vite at jeg var forlovet med noen. Dum nok til å tro at mennesker respekterer hverandre, lot jeg han sove på andre siden av sengen. Iløpet av den natten la han seg oppå meg, og jeg frøs til på samme måten på insiden og bare lå der som jeg brukte gjøre når overgriperen min fra barndommen brukte gjøre om natten.. Han trakk seg ikke unna, han bare fullførte handlingen akkurat slik som overgriperen min brukte gjøre.. Forskjellen vr at han ikke sa unnskyld slik overgriperen min brukte gjøre.. En annen ting voldtektsmannen brukte ingen kondom…

Tilbake i Norge fortsatte jeg studiene mine og på en klassetur som jeg ble med på, var jeg oppkastsyk noen ganger, men tenkte ikke mer på det.. Jeg merket etterhvert at mensen ble uteble og tok en test som slo ut positivt :-O … Så var det å se en lege for å få det fjernet for jeg var ikke hverken klar for å bli mor eller ta vare på ett barn på det tidspunktet..

Desember samme året drar jeg på sykehuset alene.. Jeg visste ikke hvem faren var og vet faktisk egentlig ikke det den dag idag, men ved å se på datoene og størrelsen på fosteret må det være overgriperen min..

Det påfølgende året fortalte jeg til en del mennesker om misbruket og jeg begynte gå til psykolog.. Men hun klarte å konkludere at voldtekten ikke var en “voldtekt” i det hele tatt :-O Men min normale reaksjon på intimitet??? … Hvordan kunne hun konkludere med det når jeg følte at jeg hadde hatt ett mye mer normalt forhold med forloveden min tilbake i 1999? .. Idag så vet jeg så mye bedre, kroppen min reagerer med å fryse til når jeg tenker tilbake til den natten. Han gjorde noe jeg ikke ville skulle skje. Jeg tror aldri han vil forstå hvor galt han har gjort imot meg. Jeg har konfrontert han med at han har voldtatt meg, men han vil ikke møte sannheten om hva han har gjort imot meg.

.. Hun klarte få meg til å fortsette ett forhold til voldtektsmannen min :-O … Psykologer kan være veldig farlige mennesker om man stoler på at de vet forskjellen på rett å galt, det vet de tydeligvis ikke. Nå betaler gutten min prisen med at han ikke kan få ha moren sin hos seg på grunn av at jeg ikke fikk bearbeide traumene fra barndommen skikkelig, eller ble respektert som menneske at jeg hadde blitt voldtatt..

About Jane Helen

40 year old and single. Have a 15 yr old son that live in England with his father and family there. Got MS and PTSD.
This entry was posted in Alle siste innlegg på Norsk, Overgrep and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Voldtekten… og aborten

  1. Lileana says:

    Psykologer har veldig mye makt, spesielt fordi de jobber med sårbare mennesker. Det er egentlig ganske skummelt å tenke på…

    Jeg er glad for at hun jeg har nå er så flink.

    • Janne Helen says:

      Vel dette handler ikke om makt, men om generelt menneskelighet.. Ja jeg har blitt utsatt for gjentatte overgrep, men det er ikke normalt og ikke skal det gjøres om til at det er akseptabelt heller. En voldtekt føles likt for en som har vært utsatt for det gjentatte ganger som en som opplever det en gang. Det er ikke sårbarheten det er snakk om, men opplevelsen av det som hendte. De kan ikke ta ifra pasientens oplevelse av det som har hendt til å bli noe det ikke var.

      Han jeg har nå er okai, jeg har liten tillit til psykologer generelt sett etter den vonde hendelsen, så passer godt på meg selv midt oppi dette. Holde på egen verdiene er da viktig.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s